Datum:

12.02.2016. 13:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2432 pregleda

Holandski mediji prenose da McLaren namerava da u Ženevi predstavi ograničeni model, zasnovan na 675LT Coupeu.

Novo vozilo moglo bi biti predstavljeno u svetlu veoma uspešnih specijalnih izdanja. Na njemu je radio McLaren Special Operation tim, a nazvan je MSO HS (High Sport). Ipak, njegovo finalno ime verovatno će uključivati i 688 oznaku, zbog njegovog 3.8-litarskog V8 motora koji razvija 688 konjskih snaga, dok pomenuti 675LT Coupe i Spider imaju po 675 KS.

Osim više snage, novi model će imati i manju težinu, zahvaljujući opsežnoj upotrebi karbonskih vlakana. Detalji su još uvek nepoznati, a težina ovog modela iznosi 1.230 kg. Dodato mu je novo zadnje krilo koje će smanjiti aerodinamički pritisak i dati više snage zadnjoj osovini. Unapređenja možemo očekivati i unutar kabine.

McLaren navodno planira da napravi samo 25 jedinica ovog modela, a svi će biti u formi kupea. Međutim, ni Spider verzija neće biti iznenađenje, a ona bi mogla da se pojavi nešto kasnije u odnosu na kupe varijantu.

Online premijera ovog automobila mogla bi se održati u narednih par nedelja, a model će zvanično biti predstavljen javnosti uživo na Salonu automobila u Ženevi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)