Datum:

24.12.2017. 23:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija McLaren nikako ne odbacuje ideju da se razvije superautomobil koji neće emitovati štetne gasove, ali put do njega će biti dugačak i naporan. Ostvarenju tog cilja ne ide u prilog ni trenutna tehnologija baterija.

Uprkos tome, kompanija iz Vokinga na putevima ima jedno potpuno električno test vozilo, a to je potvrdio i direktor dizajna kompanije Den Peri-Vilijams. On je u intervjuu sa magazinom Autocar naveo da kompanija poseduje potpuno električno test vozilo, a razlog za to je da se utvrdi na koji način se vozači ne bi osećali izostavljeno iz potpuno električnog sveta. On je međutim dodao, da je proizvodnja takvog automobila još uvek udaljena godinama.

Kao razlog za to, on je naveo da je trenutna tehnologija baterija jednostavno takva da ne omogućava stvaranje performantnog električnog vozila. Na primer, ukoliko bi se neki električni automobil vozio pola sata na stazi, i pritom bi sa jednim punjenjem mogao da pređe 800 kilometara, pri kraju trke bi bio skroz prazan, jer je energija koju automobili troše za performantnu vožnju na stazi ogromna. Nakon tih pola sata bi baterija morala da se opet napuni do kraja, a i za to je potrebno vreme.

Upravo iz tog razloga je potpuno električni performanti McLaren još uvek stvar naučne fantastike. Ali, uprkost tome, kompanija će u narednim godinama predstaviti modele sa hibridnim pogonom. Po planu kompanije, do 2022. godine, polovina njihovih modela će imati hibrinde verzije.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)