Datum:

25.06.2011. 2:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2974 pregleda

McLaren Grupa planira da potroši oko milijardu dolara za razvoj i promociju nove linije sportskih automobila koji bi trebali biti rivali Ferrariju i Lamborghiniju. U nameri da ostvari ove ambicije, kompanija iz Vokinga u Velikoj Britaniji namerava da prikaže trinaest modela i njihovih verzija u narednih nekoliko godina.

McLaren je prvo predstavništvo otvorio juče u londonskom One Hyde Parku. Do kraja 2011. godine, McLaren će imati neverovatnih 35 predstavnika u 19 zemalja širom sveta, uključujući devet na najvećem tržištu luksuznih automobila – S.A.D.

Ova kompanija je već uložila oko 320 miliona za razvoj MP4-12C. Specijalna trkačka verzija ovog automobila prikazana je prošlog meseca. MP4-12C je već sada postigao ogroman uspeh: kompanija ja primila preko 2000 narudžbina, a lista čekanja trenutno se proteže kroz dve godine!

Kako bi uvećao kapital i smanjio dug, Ron Denis, izvršni direktnor McLaren Grupe, kaže da namerava da proda 47% kompanije do kraja ove godine. Denis, koji je unajmio ”Credit Suisse Group AG” (CSGN) kako bi oni posredovali u prodaji, kaže da je napredak nešto sporiji nego što je to bilo očekivano. ”Ne volimo da dugujemo”, on kaže. ”Investitori moraju biti veoma strpljivi, ali je sasvim izvesno da će doći do velikog profita u naredne tri ili četiri godine.” McLaren bi za narednih 5 godina trebao da dosegne prihod od milijardu dolara.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)