Datum:

15.07.2018. 9:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Na „Goodwood“ festivalu brzine, predstavnici kompanije McLaren su najavili svoj biznis plan „Track25“ koji će važiti do polovine sledeće decenije.

Među glavnim tačkama ovog plana jeste cilj da svi sportski i super automobili iz game britanske kompanije u narednih sedam godina imaju i hibridni pogonski sklop, a tu se misli i na novi automobil Ultimate serije koji će biti naslednik modela P1.

McLaren će takođe investirati u tehnologiju koja će dovesti do razvoja lakših baterija koje će se puniti „super-brzo“ i koje će imati veću energiju, a koje će pre svega biti usmerene na performanse automobila i koje će omogućiti bar 30 minuta vožnje po trkačkoj stazi.

Takođe, uskoro će biti otvoren i novi centar kompanije McLaren (McLaren Composites Technology Center) u kojem će ovaj proizvođač razvijati i proizvoditi „laku“ tehnologiju.

Uglavnom će fokus biti usmeren ka razvoju 18 novih modela i derivata već postojećih automobila, što bi trebalo da poveća proizvodnju za skoro 75%, što znači da će McLaren proizvoditi po oko 6.000 automobila godišnje do 2025. godine.

U druge novitete ubraja se i bolja „sajber“ zaštita automobila, unapređeno praćenje vozila i ažuriranje softvera, što znači da će klijenti te kompanije moći da dobijaju nove softverske izmene i aplikacije bez da sa svojim automobil odlaze u ovlašćeni servis.

U ovom trenutnku, kompanija McLaren prodaje svoje automobile na 31 tržište širom sveta. Prema tome, po „Track25“ planu, predstavnici kompanije žele da McLaren ima 100 ovlašćenih prodajnih salona širom sveta (u odnosu na trenutnih 86), te da prošire svoje poslovanje i na drugim tržištima, među kojima su Rusija, Indija i centralna/južna Evropa.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)