Datum:

13.01.2014. 13:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4225 pregleda

Na nedavno održanom Salonu automobila u Dubaiju predstavljen je McLaren 12C policije u Dubaiju, a sada su njihovim stopama pošle i kolege iz Velike Britanije.

McLaren 12C Spider u službi hvatanja loših momaka u Velikoj Britaniji trenutno je izložen na Autosport International-u. Međutim, problem je u tome što britanska policija nije zaista dobilu priliku da koristi ovaj automobil, već je reč o marketinškom potezu, nastalom na potrebi za publicitetom i “prebijanju” duga koji je imao lokalni McLarenov diler.

1

Angus Nairn, policajac, kaže da je izlaganje ovog automobila donelo odličnu priliku da policajci sa građanima zapodenu razgovor koji se neće završiti samo na izdavanju kazne za parkiranje ili sličnom delu zbog kog policija nije preterano omiljena.

Osim dobre teme za razgovor, Nairn smatra da McLaren ne bi bio baš zgodan za svakodnevnu upotrebu: “Iako je reč o izuzetno snažnom i brzom automobilu, on ne poseduje mnogo prtljažnog prostora, a njegova ‘galebova krila’ vrata pri parkiranju zahtevaju ogromnu količinu prostora.”

Podsećanja radi, McLaren 12C pokreće twin-turbopunjeni 3.8-litarski V8 motor koji razvija 616 KS.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)