Datum:

22.06.2018. 21:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija iz Hirošime ne odustaje, čini se, tako lako od dizel-agregata, kojih se odriče sve više proizvođača.

Tako je “Mazda” u svoj osveženi krosover, veoma popularan i kod nas, “CX-3”, ugradila i novi dizel-motor sa 1,8 litara radne zapremije.

Japanci tvrde da dizel-agregat SkyActiv-D znatno unapređuje efikasnost, ne navodeći pritom kolika je potrošnja, kao ni ono što je dizelaše i dovelo na najniže grane, koliko zagađuje atmosferu.

Za one koji ne žele dizel-motor, ma koliko proizvođač tvrdio da je “ekološki”, tu je i SkyActiv-G, moćni benzinski agregat radne zapremine dva litra, koji je u ponudi i u većem modelu “mazdu CX-5”.

Restilizovani “CX-3” sada ima i nove, superiorne sigurnosne i vozne performanse, a u kompaniji iz Japana ističu i vrhunski vozački doživljaj, zahvaljujući izuzetnom upravljanju i novom unapređenom sistemu vešanja. Unapređena je i kabina, s posebnim akcentom na nova, kvalitetnija i ergonomski bolja sedišta.

“Mazda” je svoj ionako dobar sistem kočenja u gradskim uslovima (Advanced Smart City Brake Support) sada unapredila toliko da on detektuje pešake i po mraku. Od bitnijih novina treba istaći novi “radarski tempomat” (MRCC), još efikasniji “stop/start” sistem i novu zadnju kameru radijusa 360 stepeni.

Posle Japana, gde je već počela prodaja ovog modela, na red, krajem leta, stižu i kupci u Evropi, kada će biti poznata i cena ovog krosovera.

Brojke

  • 1,8 litara ima novi dizel-motor
  • 360 stepeni je radijus zadnje kamere

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)