Datum:

24.10.2012. 16:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4482 pregleda

U Mazdi razmatraju razvoj novog modela koji bi bio postavljen u segmentu ispod Mazde2.

Ukoliko ovaj projekat bude odobren, Mazda1 bila bi namenjena ne samo razvijenim, već i novim tržištima (poput našeg) na kojima je niska maloprodajna cena ipak najvažniji faktor. Ovakav model će se u salonima naći, u najboljem slučaju, 2015. godine. 

Prvi čovek Mazde, Yasuhiro Aoyama, objašnjava da njihova kompanija može da bira dva puta kada je u pitanju klasa malih vozila. Mogu da pokušaju i da naprave model koji će konkurisati Volkswagenu Up! ili da razviju model idealan za nova tržišta koji će takođe u određenoj meri moći da dopre i do zahtevnijih kupaca. 

Poput mnogih drugih kompanija koje proizvode male automobile, Mazda bi se mogla pronaći partnera za razvoj novog malog modela. Cilj potrage za partnerom je naravno smanjenje troškova proizvodnje. Slične korake napravili su Toyota, Peugeot i Citroen kada su razvijali svoj mali automobil (Aygo, 107, C1). 

Mazda je tokom svoje saradnje sa Fordom već prodavala staru generaciju Fieste pod značkom svog modela 121. Uprkos dugogodišnjoj saradnji sa Fordom i činjenici da aktuelne Fiesta i “dvojka” dele istu platformu, kao potencijalni partner za ovu saradnju spominje se FIAT. 

Možda će to biti još jedan model koji će silaziti sa proizvodne linije u Kragujevcu. 

Šalu na stranu, kao najava saradnje između Mazde i FIAT-a, već je najavljeno da će japanska kompanija pozajmiti svoju platformu nove Mazde MX-5 za proizvodnju novog modela Alfa Romea.

Izvor: B92
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)