Datum:

11.12.2018. 21:58

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

U Japanskom patentnom zavodu 16. oktobra zavedena je Mazdina prijava oznake “MX-6” koju bi, kako se nadaju ljubitelji ovog brenda, u budućnosti mogao da ponese neki novi sportski kupe.

Zaljubljenici u visokoperformansne Mazdine automobile bili su razočarani kada je ovaj japanski proizvođač nedavno najavio da nema u planu “hot hatch” zasnovan na novoj “trojci”, ali ni novu generaciju sportskog automobila sa rotacionim motorom iz RX familije.

Ipak, kako prenosi AutoGuide, nada da će biti napravljena neka nova sportska Mazda još tinja s obzirom da je u oktobru ova kompanija u Japanu zaštitila oznaku “MX-6”.

Registracija imena ne mora obavezno da znači da proizvođač trenutno razmišlja o razvoju jednog takvog automobila, ali da ostavlja mogućnost da u doglednoj budućnosti ipak lansira novog “sportistu” sa pomenutom oznakom.

Ako do realizacije Mazde MX-6 i dođe, jedno je sigurno – taj automobil neće biti pogonjen rotacionim motorom. Naime, iako japanski proizvođač planira da vrati u upotrebu rotacioni motor, on će biti koriščen samo kao generator električne energije za buduća vozila na struju koja će pokretati elektromotor.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)