Datum:

26.10.2017. 22:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Japanski proizvođač predstavio je domaćoj publici koncept sportske kupe limuzine Vision Coupe i Kai koncept kompaktnog hečbeka sa 5 vrata, koji najavljuje dizajn sledeće generacije Mazde3.

Mazda na tokijskom auto-salonu, koji počinje 25. oktobra, izlaže dva koncepta sa modernizovanim Kodo dizajnom.

Elementi poput velike, karakteristične maske hladnjaka i uskih farova koji se zavlače duboko u prednja krila automobila ovde su još naglašeniji nego na aktuelnim Mazdinim produkcijskim modelima, a iako nije reč o klasičnim sportskim modelima, oba koncepta imaju izrazito sportski izgled.

Prvi koncept je Vision Coupe – luksuzna kupe limuzina sa sportskim imidžom. Proizvođač nije izneo detalje o pogonskom sistemu, ali mnogi ljubitelji sportskih Mazdi voleli bi da u automobilu ponovo vide čuveni rotacioni motor.

Unutrašnjost vozila odlikuje minimalstički, ali luksuzni dizajn, sa ukrasnim elementima od drveta i klasična instrument tabla sa analognim instrumentima, dok je veliki digitalni displej multimedijalnog sistema vešto uklopljen u gornji deo komandne table.

Za sada nema zvaničnih najava da bi ovaj koncept mogao da bude pretočen u serijski model.

Za razliku od Vision Coupea, drugo konceptno vozilo koje je Mazda predstavila tokijskoj publici dobiće svoju produkcijsku verziju, uz manje ili veće izmene u dizajnu.

Reč je o Kai Conceptu, kojim Mazda najavljuje sledeću generaciju svoje “trojke”.

I ovaj hečbek sa 5 vrata oblikovan je u duhu Kodo dizajna, ali će serijski model svakako imati nešto umereniji i konvencionalniji izgled.

Unutrašnjost je oblikovana po sličnom stilskom receptu koji smo videli i na luksuznom konceptu Vision Coupe, sa klasičnom instrument tablom i poluskrivenim displejom multimedijalnog sistema u komandnoj tabli.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)