Datum:

28.10.2017. 20:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mesecima se pretpostavljalo da će Mazda proslaviti svoju stogodišnjicu 2020. godine tako što će do tada predstaviti novi sportski automobil sa rotacionim motorom. To se, međutim, neće desiti.

Tokom konferencije za štampu na Salonu automobila u Tokiju, Mazdin direktor istraživanja i razvoja Kijoši Fudživara rekao je da ova kompanija jednostavno nema dovoljno novca da bi plasirala ovo vozilo na tržište pre 2020. godine. 

Dobra vest je da se rad na rotacionom motoru nastavlja. To je otkrio direktor tehničko-razvojnog centra ove kompanije Mitsuo Hitomi. Ipak, biće nemoguće napraviti RX-Vision do obeležavanja stogodišnjice.

„Ali mi ipak radimo na razvoju rotacionih motora za sportske automobile. Tehnologija ide odlično, ali ako predstavimo ovaj model kasnije, moraćemo da mu dodamo još tehnologija, kao što su autonomna vožnja i elektrifikacija,” rekao je Hitomi.

On je rekao i da će se novi sportski automobili sa rotacijskim motorima prodavati na određenim tržištima bez elektrifikacije, dok bi se u nekim gradovima i državama mogli prodavati u hibridnoj varijanti.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)