Datum:

18.07.2017. 19:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Izveštaji o novom sportskom automobilu iz Mazde sa rotacionim motorom koji odbija da ostane stvar prošlosti pojavili su se pre nekoliko meseci, što je podgrejalo nade njegovim ljubiteljima. Sada jedan japanski magazin kaže da bi novo vozilo sa tim motorom moglo debitovati na Salonu automobila u Tokiju oktobra ove godine.

Ukoliko novo vozilo, nazvano RX-9, zaista debituje u oktobru, to će biti pedeset godina nakon premijere Mazda Cosmo modela u okviru kog je debitovao čuveni Vankelov rotacioni motor.

RX-9 bi trebalo da bude inspirisan RX-Vision konceptom koji je pre godinu i po dana debitovao u Tokiju, a čija je težina iznosila između 1.300 i 1.350 kg.

Nekoliko detalja je poznato – ali ne i potvrđeno – o pogonu ovog automobila, a među njima je podatak da bi motor mogao biti nazvan Skyactive-R i da bi mogao imati približno 450 KS. RX-9 bi trebalo da ima cenu od oko 8 miliona jena, odnosno oko 71.000 dolara.

Ovu vest, ma koliko bila uzbudljiva, treba uzeti sa zrnom skepse. Iako ne bi bilo neobično da Mazda slavi pedesetogodišnjicu svog rotacionog motora, ova kompanija nikad nije rekla da u planu ima novo sportsko vozilo, već samo to da nastavlja da radi na razvoju Vankelovog motora u nadi da će u tome postići zapažen rezultat.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)