Datum:

13.07.2017. 19:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kada je reč o automobilima, kriterijumi su različiti. Nekome je najvažnija brzina, nekome izgled ili praktičnost, a nekome bezbednost. A ovi poslednji bi trebalo da se odluče za Mazdu.

To je zato što je svaki model koji je ovaj japanski proizvođač napravio ove godine bio testiran od strane IIHS-a (Osiguravajući institut za bezbednost u saobraćaju, neprofitna organizacija iz Virdžinije, SAD) i svaki je dobio njihov rigorozni „Top Safety Pick +” sertifikat.

To znači da je Mazda jedini proizvođač koji je u mogućnosti da kaže za sebe da mu je cela linija dobila ovaj sertifikat. Čak i Volvo, sa svojom reputacijom u oblasti bezbednosti, ove godine nije dobio plus ocenu za svoje nove S90 i XC90 modele, dok V90 još uvek nije testiran.

Mazdina objava dolazi nakon što je još jedna plus ocena stigla za CX-5, koji je u prethodnih pet godina takođe dobijao maksimalne ocene. Ovaj krosover kao standardni deo opreme ima sistem za hitno kočenje pri malim brzinama i LED farove, ali mu je potreban opcioni sistem za izbegavanje sudara pri većim brzinama i automatski  „high beam” farovi kako bi u potpunosti pokazao šta može.

Manji CX-3 i veći CX-9 modeli su takođe dobiti najviše ocene, kao i Mazda 3 (sedan i hečbek) i Mazda6. To izostavlja jedino MX-5 Miatu, ali IIHS ne ocenjuje male sportske automobile.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)