Datum:

13.08.2018. 21:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Japanski proizvođač automobila Mazda demantovao je navode da je varao prilikom testiranja emisije štetnih gasova i ekonomičnosti njenih vozila.

Mazda je podnela izveštaj japanskom Ministarstvu za zemlju, infrastrukturu, saobraćaj i turizam (MLIT) sa detaljima o rezultatima istrage u vezi ispitivanja uzorka ekonomičnosti potrošnje goriva i emisija korišćenjem režima testiranja JC08 i WLTC2 tokom finalnih inspekcija vozila.

Međutim, kompanija je otkrila greške u tragovima, a koje se odnose na situacije u kojima automobil koji se testira odstupa više od dozvoljene količine od unapred utvrđenog obrasca praćenja brzine kao što je opisano u režimu testiranja.

Ove greške u tragovima brzine otkrivene su u 72 slučaja od ukupno 1.472 automobila koji su testirani u okviru pomenutog ciklusa JC08.

Nakon detaljnijeg istraživanja, Mazda je otkrila dva uzroka. Prva se odnosi na to da sistem nije pravilno programiran da automatski poništi rezultate koji sadrže grešku o tragovima brzine. Pored toga, ove procedure testiranja nisu bile pravilno organizovane jer je otkrivanje odstupanja u tragovima brzine postalo odgovornost svakog pojedinačnog inspektora.

Kako bi se ovakve situacije izbegle u budućnosti, Mazda je unapredila sistem da automatski odbacuje testove s odstupanjem u brzini, a takođe će povećati broj ljudi zaduženih za analiziranje podataka.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)