Datum:

12.11.2014. 16:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3277 pregleda

Spekulacije o tome da će posle ukidanja modela RX-8 Mazda ponovo proizvoditi sportske automobile sa rotacionim motorom, demantovao je izvršni direktor kompanije, Masamichi Kogai.

Tako će zaljubljenici u Mazdine sportske automobile sa rotacionim motorima moći da uživaju samo u polovnim primercima nekadašnjih modela, kao što su RX-7 ili RX-8.

Kogai je izjavio da će Mazda, umesto da ulaže u razvoj novog RX modela, ostati fokusirana na unapređenje postojeće SKYACTIV tehnologije.

On je objasnio da je ta kompanija gotovo popunila planiranu gamu modela i da neće uvoditi novi (RX), već će se posvetiti poboljšanju postojećih vozila.

Rukovodstvo japanskog proizvođača prednost daje modelima koji će se proizvoditi u većim serijama i tako donositi zaradu, u odnosu na egzotični RX sportski automobil, kaže Kogai.

Sa druge strane, fanovi se ne slažu sa tim, jer smatraju da je Mazdi potreban jedan model koji bi joj davao pečat i po kome bi se kompanija razlikovala od ostalih proizvođača, a to su do sada bili upravo RX automobili.

Iz Mazde su ranije stizale najave da bi ta kompanija mogla ponovo da koristi rotacione motore, ali samo kao generator električne energije u modelima sa hibridnim pogonom.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)