Datum:

23.02.2021. 9:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Alfa Romeo već poslovično drži začelje.

Šta to jednu automobilsku marku čini „najboljom“? Da li je to odnos uloženog i dobijenog ili možda pouzdanost, komfor ili performanse? Ovo pitanje je u svakom slučaju složeno, s brojnim faktorima koji utiču na već subjektivne preference. Consumer Reports je publikacija koja se trudi da što je više moguće sačuva poziciju objektivnosti, određujući „najbolju marku“ kroz nekoliko parametara. Po najnovijim rezultatima, Mazda se nalazi na čelu.

CR određuje „ukupan skor“ uključujući ocene s testa, predviđenu pouzdanost, zadovoljstvo kupaca i bezbednost. Ono što je Mazdi pomoglo da skoči za tri mesta je bolja ocena u predviđenoj pouzdanosti. Zadovoljstvo kupaca je takođe neznatno povećano, dok japanska marka kaska za ostala četiri prvoplasirana kada je reč o ocenama u okviru testova. Ono što je iznenađujuće je što je Mazda došla do prvog mesta na listi Consumer Reportsa s modelom kojim su kupci najmanje zadovoljni – CX-3. Međutim, američka publikacija preporučuje svih sedam modela koje je testirala ove godine.

Iza japanske marke se našao BMW, koji je napredovao za šest pozicija, izuzetno se dobro pokazavši na testovima. Subaru je zadržao treće mesto, dok je Porsche četvrti. Nemačka marka je prošle godine bila vodeća, a pet prvoplasiranih brendova zaokružuje Honda, koja je napredovala za čak 10 mesta. To pre svega može da zahvali poboljšanoj pouzdanosti. Marke koje takođe treba istaći su Chrysler i Buick, mada njihov napredak u velikoj meri ide na konto ostalih koji su pali u poretku.

Genesis, Lincoln i Kia su zauzeli 13., 15. i 10 mesto, s tim što predstavnici premijum segmenta imaju problema s predviđenom pouzdanošću. Na dnu su Land Rover i Alfa Romeo, pre svega zahvaljujući „klimavoj“ pouzdanosti. Alfa je „fenjer“ preuzela od korporativnog „kolege“ Fiata, koji nije testiran ove godine, a da bi brend ušao na listu, neophodna su minimum dva testa. Maserati i Ram su takođe izuzeti od ovogodišnjeg rangiranja.

Izvor: Vrele gume

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)