Datum:

01.03.2011. 22:30

Autor:

Ina

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 7906 pregleda

Na ovogodišnjem Internacionalnom automobilskom sajmu u Ženevi Mazda Motor Korporacija premijerno predstavlja novi Minagi koncept, kompaktni crossover, vesnik nove generacije Mazdinih modela krojenih prema pravilima dizajnerskog jezika KODO (na japanskom: ”duša pokreta”). Novi koncept u potpunosti se bazira na Mazdinoj novoj SkyActiv tehnologiji sa novim menjačima i motorima i sa značajno redukovanom težinom vozila. Iz japanske kompanije ističu da je Minagi koncept preteča nove generacije njihovih proizvoda i simbol početka nove ere dizajna.

U Ženevi će moći da se vidi novi SkyActiv-G benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem, kao i SkyActiv-D novi dizel motor koji značajno smanjuje potrošnju goriva i izduvnih gasova. Pored njih, tu su i Mazda SkyActiv-Drive šestostepeni automatski menjač i SkyActive-MT ručni menjač. Cilj inovacija koje obuhvataju SkyActiv karoseriju i šasiju jeste smanjenje potrošnje goriva za 30% do 2015. godine, a u odnosu na 2008.

“Brzina, napetost i privlačnost – novi jezik dizajna Mazde inspirisan je pokretom koji nalazimo u prirodi, pokretom životinje ili čoveka u trenutku pred skok. Ovaj dizajn donosi snažan izraz i potpuno novi izgled nove generacije Mazdinih modela”. Specijalno izdanje najpopularnijeg roadstera na svetu MX-5 evropskom tržištu biće dostupna ovog proleća. Ovu izdanje odlikuju novi detalji i boja, a postojaće i opcije sa mekim i tvrdim krovom.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)