Datum:

03.09.2016. 17:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Na velikim mukama su bili dizajneri i inženjeri “Mazde” pred koje su čelnici kompanije postavili pretežak zadatak – ulepšati “mazdu 3”.

Naime, samo posle tri godine od pojave novog modela, koji je svojim dizajnom i voznim karakteristikama oduševio sve poklonike četvorotočkaša, Japanci su se odlučili za “fejslifting”.

Redizajn je završen, promene su minimalne pa je potrebno dosta napora da se, bar spolja uoče razlike. Maska hladnjaka na primer ima nešto širi hromirani okvir, a nešto malo je izmenjen i oblik prednjih farova. Branik je još bolje “uklopljen”, baš kao i maglenke u njemu.

Treba puno napora da bi se uočila promena na zadnjem braniku (manje crne plastike)…

Najuočljivije su promene u unutrašnjosti vozila. Novi je dizajn volana a umesto ručne parkirne kočnice sada je tu elektronska parking kočnica. Povećan je broj pregrada u kabini za odlaganje sitnica, a preoblikovan je multimedijalni ekran uz neznatnu stilizaciju instrument-table.

02 mazda (1)

Ono što se ne vidi su poboljšani bezbedonosni sistemi, bolja je još i izolacija, smanjene su vibracije. A, kao najveću novinu u “Mazdi” ističu G-Vectoring Control, koji koordinira rad sistema za dovod goriva i upravljačkog sistema oslanjanja a aktivira se kada kompjuter detektuje da vozač istovremeno dodaje gas i skreće.

Očekuje se da ne bude ni većih izmena kada su agregati u pitanju.

02 mazda (3)

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)