Datum:

07.06.2011. 2:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5838 pregleda

Luksuzni proizvođač automobila Maybach i tvorac takođe luksuznog nakita i satova De Grisogono prikazali su svoj zajednički projekat u čijoj je osnovi Maybach 62S – automobil optočen skupocenim dijamantima.

Dijamanti su najpre ukrašavali samo zadnji naslon za ruke između sedišta, ali su ove dve kompanije odlučile da čitavu unutrašnjost oblože dijamantima i drugim dragim kamenjem kako bi mu dali jedinstven izgled. Tako su se vredni ukrasi našli i na volanu, menjaču i sedištima, ali i na instrument tabli.

Da ne bude da je samo izgled u pitanju, dotaći ćemo se i performansi ovog modela, koje nisu promenjene ovom prilikom. Automobil je opremljen dvostrukim turbo motorom sa 12 cilindara koji produkuje 612 konjskih snaga. To ovoj limuzini omogućava ubrzanje od mirovanja do stotke za 5.2 sekunde, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.

Ovaj izvanredni i/ili ekscentrično one-off model sa dijamantima u unutrašnjosti biće dodatno ukrašen dragim kamenjen pre nego što bude zvanično prikazan na Međunarodnom salonu automobila u Dubaiju koji će se održavati od 10. do 14. novembra ove godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)