Datum:

13.05.2018. 15:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija koju je osnovao Ilon Mask, The Boring Company, je skoro privela kraju kopanje testnog tunela ispod Los Anđelesa, koji će biti otvoren za javne testne vožnje u narednih nekoliko meseci.

Iako Mask nastavlja da se suočava sa brojnim izazovima koji usporavaju proizvodnju osnovnog Tesla Modela 3, još uvek pronalazi dovoljno vremena da se bavi rešavanjem problema saobraćajnog zagušenja ispod Los Anđelesa.

Mask je na Instagramu objavio video koji prikazuje tunel, dužine oko 3,6 km, što dokazuje da su namere Boring kompanije zaista ozbiljne.

Jedan od sledećih koraka je usaglašavanje dozvola sa vlastima, a ako sve bude kako je planirano, Mask kaže da bi prevoz korišćenjem ovog tunela koštao manje nego autobuska karta.

Mask je osnovao ovu kompaniju sa idejom da napravi sistem međusobno povezanih tunela, gde bi se putnička vozila kretala uz pomoć šina i velikom brzinom, kako bi se izbegle saobraćajne gužve. Od tada je, međutim, fokus promenjen, pa će se umesto automobila, tunelom kretati javni autobusi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)