Datum:

01.08.2016. 13:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Model S i Model X su trenutno jedina dva vozila iz Tesle koja se trenutno proizvode, a Model 3 će početi 2017. Ova porodica porašće u narednim godinama za još dva modela: pikap kamionet i kompaktni SUV, kako je CEO Tesle Ilon Mask nedavno otkrio, kada je pričao o budućnosti ove kompanije.

U svom planu Mask je nagovestio potencijalnu pojavu minibusa, rekavši da postoji potreba za električnim prevozom u gusto naseljenim gradovima. Nakon toga je Džejson Torčinski iz Jalopnika odlučio da napravi render Tesla Minibusa, rekavši da smatra da će on biti zasnovan na Modelu X. Njegove pretpostavke pokazale su se kao tačne, jer je Mask preko Twittera rekao da će se za razvoj minibusa koristiti šasija Modela X.

Još uvek nije poznato da li će ovaj minibus biti i putničko ili isključivo komercijalno vozilo. Postoji mogućnost da bude oba. U pomenutom planu malo toga je rečeno o dizajnu električnog minibusa, osim da će moći da prevozi kolica i bicikla. Pored toga, moći će da preveze više ljudi jer će mu središnji deo biti eliminisan, a sedišta će biti postavljena na mesta gde se inače nalaze ulazi u vozilo.

Minibus sa nultom emisijom štetnih gasova već je u ranoj fazi razvoja i najverovatnije će biti prikazan u konceptnoj formi 2017. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)