Datum:

10.11.2016. 13:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask rekao je da će ovaj električni proizvođač otvoriti svoju drugu gigafabriku i to u Evropi, a o njenoj lokaciji odlučivaće se iduće godine.

On je potvrdio ovu vest dok je govorio o nedavnoj kupovini nemačke inžinjerske kompanije Grohmann Engineering, koja je sada u vlasništvu Tesle.

Tokom konferencije za novinare, Mask je rekao da se fabrika neće fokusirati samo na proizvodnju litijum-jonskih baterija, već će proizvoditi i – automobile.

“Ovo je nešto što planiramo ozbiljno da istražimo, na različitim lokacijama i za proizvodnju Teslinih vozila, baterija i pogonskih opcija u velikim razmerama kao deo “Gigafabrike 2″,” navodi Mask i dodaje da nema sumnje u to da će Tesla dugoročno imati najmanje jednu – a možda i dve ili tri – fabrike automobila i baterija u Evropi.

U međuvremenu, Tesla će se fokusirati na lansiranje osnovnog Modela 3 na tržište sredinom sledeće godine. Kada se napravi planiran broj, Mask očekuje godišnju proizvodnju od 600.000 jedinica, a trenutna brojka iznosi 100.000 jedinica godišnje.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)