Datum:

22.07.2016. 19:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Drugi deo takozvanog master plana kompanije Tesla konačno je poznat. Ilon Mask je otkrio da će Tesla prestati da bude samo proizvođač automobila, već će se proširiti i na segment komercijalnih vozila, a postoji mogućnost da će imati i sopstveni ridesharing servis.

Mnoga vozila koja će biti deo budućnosti ove kompanije već su u fazi razvojem. Pod tim se prevashodno misli na novu vrstu pikap kamioneta, ali i na kompaktni SUV. Ovi dodaci mogli bi obezbediti prisutnost Tesle u novim, velikim segmentima, a nijedno od pomenutih vozila neće biti pozicionirano ispod Modela 3 u proizvodnoj liniji ove kompanije.

Mask kaže i da bi kamionet mogao pomoći u smanjenju troškova povezanih sa transportom robe, uz istovremeno povećanje bezbednosti. Još jedna ideja tiče se pravljenja autobusa koji ne bi imao prazan centralni deo kakav imaju današnji, a ljudi bi ga jednostavno pozivali pritiskanjem dugmeta na već postojećim autobuskim stanicama. Ova komercijalna vozila nisu samo nasumični koncepti nastali u umu ovog biznis vizionara, već on tvrdi da se na njihovom razvoju već radi i bi konceptne verzije mogle biti predstavljene sledeće godine.

Svi Teslini modeli vremenom će postati u potpunosti automatizovani i na taj način će, prema Masku, transport kakav poznajemo doživeti revoluciju. Prvi korak ka tome je dalje usavršavanje tehnologije i pratećih sistema. Mask tvrdi da je aktuelni Autopilot ove kompanije već sada pouzdaniji od čoveka za upravljačem. Osim toga, budućnost u njegovoj viziji izleda tako što će Teslina vozila moći da budu “prizvana” kad i odakle god, a u jednom trenutku svako će biti deo ridesharing kompanije u vlasništvu samih korisnika. Tako, na primer, kada ne koristite svoje vozilo, ono može prevoziti druge ljude i na taj način vam povećavati kućni budžet. I nije loša ideja, zar ne?

Mask takođe želi da smanji zavisnost od fosilnih goriva, kroz popularizaciju solarnih ćeija. Spajanjem SolarCity-ja i Teslinog PowerWall-a, ova kompanija moći će da proizvodi energiju i zatim je distribuira do krajnjih korisnika.

Ovaj plan iz dve faze zvuči zaista impresivno, ali njegovo sprovođenje, imajući u vidu Maskov način razmišljanja i poslovanja, neće biti nemoguće. I prelaz sa Roadstera do Modela S u jednom trenutku je delovao nemoguće, ali pogledajte kako je to na kraju ispalo.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)