Datum:

01.08.2017. 19:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask sasvim je siguran u svoj Model 3, pa tako kaže da će vlasnici retko kad morati da misle o servisu.

Pri globalnom lansiranju prvih proizvodnih Modela 3 u Frimontu (Kalifornija, SAD), Mask je otkrio da je naredna generacija pogona, koju koristi ovaj model, dizajnirana da pređe milion milja između dva servisa.

Stvari poput guma i kočnica će na ovom automobilu morati da se servisiraju češće od toga, ali Mask je svejedno veoma optimističan po pitanju trajnosti električnih motora, pogona i baterijskih ćelija.

U SAD Model 3 kao standard ima garanciju od četiri godine, a osam na baterije. Uprkos tome što će ovim električnim vozilima u budućnosti biti potrebno malo održavanja i servisiranja, Mask kaže da Tesla za cilj ima proširenje svojih servisnih centara širom sveta, uz mogućnost da vozilo bude servisirano kod vlasnika.

Standardni Tesla Model 3 ima početnu cenu od 35.000 dolara bez poreza. Autonomija mu iznosi 354 km. Za 9 hiljada dolara više moguće je dobiti Model 3 Long Range sa autonomijom od 498 km.

Model 3 ima sav neophodan hardver za punu autonomiju, što uključuje osam kamera, 12 ultrazvučnih senzora i radar.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)