Datum:

11.10.2015. 11:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2754 pregleda

Nakon snažnog uspona u poslednjih nekoliko godina, italijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila suočio se padom prodaje, zbog čega će proizvodnja privremeno biti obustavljena.

Maserati će početkom novembra poslati na jednonedeljni prinudni odmor 2.000 radnika, kako bi uskladio ritam proizvodnje sa trenutnom tražnjom svojih modela, saopštili su iz te kompanije.

Prema rečima šefa Maseratija, Haralda Vester, do neplaniranog prekida proizvodnje došlo je zbog smanjenja broja porudžbina na kineskom tržištu.

Iz istog razloga, pogon je zaustavljen i tokom jedne sedmice u septembru, pošto su isporuke najtiražnijih modela, limuzina Ghibli i Quattroporte, u drugom kvartalu 2015. smanjene za 13%, što je uticalo i na pad operativnog profita kompanije od 30 odsto, u istom periodu..

Tokom iznuđene pauze Maserati će obaviti pripreme proizvodnog pogona za izradu budućeg krosover modela Levante, koji će imati premijeru u martu 2016. na sajmu automobila u Ženevi.

Levante će, uz produkcijsku verziju koncepta Alfieri, imati ključnu ulogu u nameri kompanije da nastavi prekinuti rast prodaje.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)