Datum:

13.01.2011. 12:51

Autor:

Ina

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 7097 pregleda

Proizvođačima automobila se teško može staviti zamerka kako ne mare o zašititi životne sredine. Neki od njih idu čak i dotle da proizvode samo električne automobile.

Na prošlogodišnjem ženevskom salonu automobila Aston Martin pokazao je svog Cygnet-a, gradskog auta zasnovanog na Toyoti IQ sa cenom od 36.000 evra. Pobrao je mnoštvo zadivljenih reakcija, ali i nekolicinu nesporazuma. Zašto bi proizvođač poput Aston Martina, specijalizovan za superautomobile, napravio ovakvo nešto?!

Čini se da je među drugim brendovima ovaj trend i te kako zaživeo. Tako se srećemo sa renderom iz Maseratija, nazvanim Turismini, koji je potpuna suprotnost od juče objavljenog italijanskog SUV-a Ferrarijevim motorom, takođe Maseratijevo delo, najavljen za 2012. godinu.

Još uvek se ne zna da li Maserati zbilja ima nameru da proizvede ovakvo vozilo ili možda pokušava da osvoji bodove u trci za ekološki korektne proizvođače automobila. Ipak, ništa od toga ne menja činjenicu da je neko već došao na ovakvu ideju, a gde ima dima…

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)