Datum:

23.10.2011. 11:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7444 pregleda

Na Salonu automobila u Frankfurtu Maserati je predstavio svoj SUV koncept koji će se na putevima naći 2013. godine. Koncept je imao naziv ”Kubang”, ali to neće biti njegovo zvanično ime.

Priča se o tome da je finalno ime SUV-a ”Cinqueporte”. Potvrda dolazi od činjenice da je Maserati nedavno registrovao ovo ime u Evropskoj kancelariji za patente.

Ovo nije nikakvo iznenađenje, posebno kada se u obzir uzme da je Maseratijev salonski automobil sa četvoro vrata nazvan ”Quattroporte” (quattro=četiri, porte=vrata), dok je SUV koji ima petoro vrata shodno tome nazvan ”Cinqueporte” (cinque=pet).

Maserati kaže kako Kubang poseduje samu esenciju kvaliteta ovog brenda, nudeći zadovoljstvo pri vožnji i luksuznu atmosferu koja se može meriti sa onima kakvu danas imaju luksuzni sportski automobili. Italijani kažu da će i stil, motor, vešanje, kočnice, upravljanje i performanse nepogrešivo biti prepoznate kao Maserati.

Motor ovog automobila proizvodiće Ferrari, a biće uparen sa AT osmostepenim automatskim menjačem. Uskoro će automobil sa svežim imenom biti kao takav i zvanično predstavljen, kada će se definitivno znati više informacija o egzotičnom SUV-u.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)