Datum:

05.11.2010. 20:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 10774 pregleda

Ko bi mogao da pretpostavi da će praistorijske životinje, poput dinosaurusa, u budućnosti predstavljati inspiraciju auto inženjerima? Jaroslav Čumačenko (Yaroslav Chumachenko), dvadesetpetogodišnji student evropskog Instituta za dizajn u Italiji, proučavao je linije skeleta dinosaurusa i osmislio futuristički i fleksibilan dizajn Maserati automobila.

Imajući u vidu vrtoglav razvoj autotehnologije u današnje vreme, Jaroslavov Maserati Quattroporte 2030 Concept, može da iznese manje promene u dizajnu kako bi funkcionisao kao redak primerak superautomobila, SUV-a ili krajnje jednostavnog sedana. Koncept automobila takođe je inspirisan dizajnom Maserati Birdcage modela i istorijskog Zeppelin dirižabla.

Glavni akcenat skeletolike platforme je na obezbeđivanju fleksibilnosti u izmeni performansi auta, upotrebom dodatne stereo-litografske proizvođačke tehnologije, kako bi zadovoljio potrebe kupaca. Kada je reč o aspektima bezbednosti Maseratijevog Concept-a, za to su se pobrinula strukturalna rebra zakačena za uzdužni član u svrhe maksimalne bezbednosti u vozačkoj kabini i podršku i pričršćivanje za telo panela.

Izvor: Auto Motto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)