Datum:

13.08.2020. 9:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Čuveni italijanski sportski brend “Maserati” promovisao je svoju najsnažniju seriju ikada predsytavljajući “Trofej kolekšn” i tako otvorio novu stranicu svoje istorije. Sada su sva tri bisera ovog ekskluzivnog brenda članovi moćne “Trofej kolekcije” “levante”, “gibli” i “kvatroporte”!
Za svetsku promociju odabrani su modeli koji zajedno svojim “kolorima” čine boje italijanske zastave. Zelenom se diči “kvatroporte”, belom “levante” i crvenom “gibli”.

“Maserati” je predstavio istovremeno i svoj novi V (benzinski agregat). Iz tih osam cilindara “gibli” i “kvatroporte” (3,8 litara radne zapremine) uz pomoć “tvin-turba” dobijaju na raspolaganje 580 “konjskih snaga” pri 6.250 obrtaja i maksimalni obrtni moment od 730 nm!

Ovaj motor, koji je ranije stavljen pod haubu “levantea” napravljen je u “Ferarijevoj” fabrici u Maranelu. Sada su “gibli” i “kvatroporte”, sa ponosom kažu u ovoj italijanskoj kompaniji, najbrži sedani “maseratija” u istoriji! maksimalna brzina ova dva modela je 326 kilometara na čas, dok ” levante trofeo” dostiže 302 kilometra na čas!

Sva tri “trofeja” su opremljena i IVC (integrisani kontrolni sistem) sistemom sa specifičnim set-apom koji garantuje sjajne, dinamične karakteristike vozila ali i bezbednost na najvišem nivou čak i pri izuzetnim brzinama. Limuzine “Maseratija” imaju i “korsa” dugme koje omogućuju još više sportsku vožnju.

Tu je i dalje prepoznatljivi zvuk “Maseratija” a dodati su i brojni detalji kako bi se i po izgledu jasno stavilo do znanja da je ovo “trofejna kolekcija”.

Točkovi “giblija” i “kvatroportea” su od 21 inča aluminijumski, “orion”, dok je “levante” snabdeven još većim točkovima od 22 inča, takođe aluminijum “orion”. Unutrašnjost je baš onakva kakvu i očekujete od “Maseratija”. Luksuz i naglašene sportske crte.

Naravno tu su i neizbežni tač-skrin ekrani. Kod limuzina su od 10,1 inča, a kod  “levantea” 8,4 inča. Tu je usavršeni MIA (“Maseratijev inteligentni asistent”) i sva moguća čudesa savremene automobilske tehnologije.

Modeli “gibli” i “kvatroporte trofeo” biće pravljeni u fabrici AGAP (“Avokato Đovani Anjeli plant”) u Grugliasku poktraj Torina, a “levante trofeo” u čuvenoj fabrici “Mirafjori” u Torinu.

(Foto: “Maserati”)

Izvor: Novosti

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)