Datum:

10.10.2016. 13:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Maserati je potvrdio da će njihovo prvo električno vozilo biti veoma drugačije u odnosu na aktuelnu ponudu na tržištu.

Vođa inžinjerskog tima ove kompanije Roberto Fedeli je priznao da će Maserati biti poslenji koji će u segmentu luksuznih vozila ponuditi svoj EV, ali da to neće samo biti vozilo koje bi moglo da parira Teslinim.

“Rival Tesli verovatno nije dobra ideja. Ne mislim da Tesla nudi najbolje proizvode na tržištu… izvršni deo i kvalitet njihovih proizvoda isti je kao što su nudili nemački proizvođači sedamdesetih. Njihova rešenja nisu najbolja,” objašnjava Fedeli.

On je od Markionea dobio instrukciju da se napravi Maserati EV što pre je moguće, a nije otkrio u kojoj formi će biti. Sve što je rekao da je jedan od najvećih izazova pri pravljenju ovakvog automobila biti spajanje karakteristika električnog vozila sa osnovnim obeležjima brenda.

“Električni automobili donose više težine, iznad svega. Obrtni momenat i snaga su zanimljivi na par sekundi, ali onda težina ne dozvoljava uživanje u automobilu na običnom putu. To nije u skladu sa onim što naš brend predstavlja i mora biti rešeno,” kaže Fedeli.

Jedan od većih izazova biće učiniti automobil da liči na Maserati, čak i ako neće zvučati tako.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)