Datum:

22.02.2021. 21:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Italijanski proizvođač objavio je seriju “tizer” fotografija novog modela koji će u gami zauzeti mesto ispod SUV-a Levante.

Iz Maseratija neko vreme nisu stizale informacije o novom modelu, ali sada smo u prilici na naslutimo njegov izgled na osnovu nekoliko fotografija maskiranog prototipa.

Doduše, fotografije namerno nisu “oštre”, s obzirom da proizvođač želi da postepeno otkriva krosover Grecale pre njegove premijere zakazane za proleće.

Ipak, mogu se videti oblik i proporcije vozila, ali i neki detalji poput karakteristične prednje maske ili svetlosnih grupa.

Prethodne informacije o ovom modelu govore da je u pitanju krosover vozilo koje će u gami Maseratija zauzeti poziciju ispod SUV-a Levante.

Automobil deli mehaničku platformu sa modelom Alfa Romeo Stelvio, a iz italijanskog proizvođača navode da Grecale u sebi kombinuje dinamičnost i praktičnost.

To znači da se vodilo računa da ima dovoljno komfora za putnike, uz odgovarajući prtljažnik, a da istovremeno poseduje performanse dostojne automobila koji nose znak “trozupca”.

Maserati za sada krije detalje o pogonskim sistemima, ali s obzirom da se i ovaj proizvođač polako “elektrifikuje”, može se očekivati da Grecale u nekom trenutku dobije i verziju sa elektromotorom.

U svakom slučaju, za početak treba računati na konvencionalne pogonske jedinice, od kojih bi ona najsnažnija trebalo da bude tvin-turbo V6 sa preko 500 “konja”.

(Foto: Maserati promo)

Izvor: B92

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)