Datum:

30.08.2017. 13:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Unapređeni Maserati Ghibli javno je debitovao na Salonu automobila u Čengduu, predstavivši dva nova izdanja – GranLusso i GrandSport.

Ideja je da se načini opremanja ovog modela pozajme od prošlogodišnjeg Quattroporte modela, što je podrazumevalo da novi Ghibli dobije neznatne izmene spoljašnjosti, posebne za svaki od dva izdanja.

Granlusso modeli usmereni su na luksuz, što oslikava njihova skupocena i elegantna spoljašnjost, dok je GrandSport dobio agresivniji izgled spoljašnjosti i ništa manje udobnu unutrašnjost.

Oba izdanja ili – tačnije – nivoa opremljenosti dolaze sa sve četiri pogonske opcije Ghiblija, uključujući i adaptivne LED farove kao dodatak.

Novine koje se tiču hardvera su električni sistem upravljanja, umesto dotadašnjeg hidrauličnog. To je bilo neophodno radi ugradnje novih sigurnosnih sistema, kao što su asistencija pri vožnji na autoputu, pri prestrojavanju i osmatranju mrtvog ugla, uključujući i adaptivni tempomat i prepoznavanje saobraćajnih znakova.

Što se tiče motora, ove modele pokreće Ferrarijev 3.0-litarski V6 Twin Turbo motor, sa 20 KS više, pa sada ima 430. Obrtni momenat povećan je za 30 Nm, pa iznosi 580 Nm. Maserati kaže da će Ghibli S Q4 od 0 do 100 km/h ubrzavati za 4.7 sekundi, što je poboljšanje od 0.1 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 286 km/h, kako za S, tako i za S Q4 verziju.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)