Datum:

18.04.2016. 13:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Tesla već uveliko zadovoljno trlja ruke zbog primljenih stotina hiljada narudžbina svog Modela 3, što nije promaklo Serđu Markioneu. Tako je on, u razgovoru za “Automotive News Europe” rekao da nije iznenađen tako visokim brojem porudžbina, ali da smatra da će Tesli teže od ruke ići da pravi i dostavlja takva vozila, a da to za ovu kompaniju bude profitabilno.

Markione je rekao da je skeptičan oko isplativnosti ovog automobila, čija početna cena iznosi 35.000 dolara. Osim toga, on kaže da će, ako se ispostavi da formula Ilona Maska za profitabilnost ovog automobila funkcioniše u realnosti, on će je iskopirati, dodati dašak italijanskog dizajna i lansirati na tržište u narednih dvanaest meseci.

To ne zvuči u potpunosti realistično, zato što je poznato da Markione nije baš ljubitelj električnih automobila. On je ranije ubeđivao ljude – što je bilo veoma zapaženo od strane medija – da ne kupuju Fiat 500e, zato što kompanija, sa svakom prodatom jedinicom ovog modela, izgubi oko 10.000 evra. Imajući to u vidu, onda nije teško pretpostaviti zašto je Makrione skeptičan u vezi uspeha Tesla Model 3 automobila.

Uprkos oklevanju ove kompanije da u svoju ponudu uvrsti ekološki prihvatljivija vozila, Chrysler je nedavno predstavio Pacifica plug-in hibrid, koji ima 248 konjskih snaga i pogon sastavljen od V6 i električnog motora, kao i od 16 kWh baterije. To bi trebalo da mu obezbedi da isključivo na električni pogon prevaljuje razdaljine i do 48 km.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)