Datum:

15.05.2015. 13:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 3594 pregleda

Prvi čovek FCA Serđio Markione ima reputaciju prilično prijatnog poslovnog čoveka, a dobar primer njegovog pristupa poslu je preuzimanje Chryslera koje obavio iz svoje kuće na plaži, dok o njegovim menadžerskim veštinama govori činjenica da je Luka di Montecemolo odstupio u borbi za Ferrari.

Italijanski biznismen nedavno je otputovao u Kaliforniju, gde je pohvalio Ilona Maska (CEO Tesla Motorsa) nakon susreta sa njim. Ipak, kompliment su neki shvatili i kao pomalo snishodljiv.

“Izuzetno sam impresioniran onime što je taj klinac postigao,” rekao je Markione Rojtersu o Masku. Nažalost, zvaničnik FCA nije rekao ništa konkretno o onome o čemu su on i izvršni direktor Tesle diskutovali. Ipak, zvati 43-ogodišnjeg milijardera klincem može se činiti nepristojnim, posebno kad u obzir uzmemo sve Maskove poslovne poduhvate.

Markione je, tokom boravka u Kaliforniji, imao susret i sa Timom Kukom, izvršnim direktorom Apple-a, ali je isto tako bio tajnovit kada je reč o detaljima razgovora. Ove dve kompanije već su od ranije povezane, zahvaljujući Ferrarijevoj upotrebi nekih tehničkih proizvoda ovog giganta.

Još jedan interesantan podatak vezan za Markionev put u Kaliforniju je taj da se provozao Google-ovim autonomnim vozilom.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)