Datum:

21.03.2012. 22:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4291 pregleda

Direktor “Fijata” i “Krajslera” Serđo Markione izjavio je juče da će evropski proizvođači automobila morati da izvrše bolno restrukturisanje, uključujući zatvaranje fabrika i otpuštanja radnika, kako bi prestali da posluju sa gubicima na starom kontinentu.

“Potreban mi je odgovor Evrope. Ako ovo pitanje ostavite nacionalnim vladama, toga neće biti”, rekao je on na konferenciji za novinare.

Markione je izrazio mišljenje da Evropska komisija treba da razmotri svoju regulatornu politiku i ohrabri smanjenje troškova. On smatra da će 2014. godine povećati prihode svoje kompanije na više od 100 milijardi evra, zahvaljujući rastu prodaje u Evropi kojoj će doprineti američki “Krajsler”.

Italijansko-američka grupa je prošle godine zabeležila gubitak od 500 miliona evra i imala “slab” prvi kvartal. “Fijat” trenutno poseduje 58,5 odsto “Krajslera”.

“Fijat, koji je krajem 2011. godine zatvorio svoju fabriku na Siciliji, planira da prekine poslovanje sa gubicima 2014. godine, a evropskim proizvođačima biće potrebno oko dve godine da se restrukturišu u regionu”, rekao je Markione.

On je dodao da je prodaja automobila u Italiji pala na najniži nivo od 1985, te da evropski proizvođači moraju da smanje kapacitete za oko 20 odsto.

Izvor: Srna/Blic

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)