Datum:

02.11.2012. 22:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3149 pregleda

Izvršni direktor italijanskog autogiganta “Fijat”, Serđo Markione, negirao je u izjavi za portal “Automotiv njuz Jurop” da se obratio kompanijama “PSA Pežo-Sitroen” i “Dženeral motors” (GM) sa idejom udruživanja ta tri proizvođača automobila na evropskom tržištu.

Markione je u izjavi ocenio kao “bizarne” navode da se početkom oktobra obratio kompanijama “PSA Pežo-Sitroen” i “Dženeral motors” sa idejom panevropske integracije, kojom bi “Folksvagen” bio svrgnut sa pozicije regionalnog lidera na tržištu automobila.

Njujorška agencija Blumberg je juče, citirajući neimenovane izvore, objavila da je Markione predložio integraciju “Fijata” sa PSA-om i pridruživanje GM-ove filijale “Opel/Voksal”, pod uslovom da mu GM da pet do sedam milijardi dolara za reorganizaciju “Opela”.

Prvi čovek “Fijata” je rekao da je razgovarao sa izvršnim direktorima GM-a i PSA, Denom Akersonom i Filipom Varenom, ali da razgovori o “Opelu” nisu bili takvi kakvima ih je predstavio Blumberg.

“Kad razgovaramo, za što nemamo puno prilike, pričamo o različitim stvarima. Ovom prilikom smo razgovarali o stanju ‘Fijata’ u Evropi. Siguran sam da smo koji put pomenuli ‘Opel’, a sa Filipom Varenom sam pričao i o uslovima poslovanja u Evropi”, naveo je Markione.

“Mislim da smo svi izrazili razočarenje padom cena u Evropi. Mislim da svi delimo to mišljenje, tako da to nije ništa neobično. Ono što je neobično je da se u medijima pojavi vest o mogućem sporazumu između nas, PSA i ‘Opela’. Mislim, to je bizarno”, istakao je izvršni direktor “Fijata”.

“Folksvagen” na evropskom tržištu trenutno ima udeo od 24,8 odsto, dok “Fijat”, PSA i “Opel” zajedno drže 25 odsto tržišta.

Izvor: Tanjug/Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)