Datum:

14.06.2016. 16:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Serđo Markione insistira na tome da je nemoguće zaraditi novac na električnim automobilima. Šef FCA je nazvao Tesla Motors „iPhone među automobilima“. Metafora ima više značenja, jer iPhone pravi mnogo „keša“ za Apple, dok Tesla nikada nije napravio godišnji profit od svojih električnih vozila. Sugestija je bila vezana za to da proizvođači automobila treba da se drže onog što znaju da rade, a pametni mobilni telefoni nisu njihov domen. Naravno, očekuje se i odgovor Elona Maska.

Što se tiče razvoja sistema autonomne vožnje, tu već stvari drugačije stoje, smatra Markione, i to je oblast gde se on mnogo više slaže sa Maskom. Razlog je taj što je tehnologija koja čini da automobil sam ubrzava, koči i ubrzava mnogo jeftinija od električnog pogonskog sistema.

Kao opozicija elektrifikaciji, Fiat Chrysler je zauzeo pravac modifikovanja konvencionalnog pogona tako što se iz manjih motora izvlači više snage, uz uparivanje sa osmostepenim i devetostepenim menjačima. Ipak, ne zaboravimo da je Wards Auto uvrstio motor iz 500e među najboljih deset 2013., dok je Road & Track imenovao 500e za najbolji električni automobil iste godine. Ipak, Markione je više puta naglasio da Fiat to radi isključivo zbog nulte emisije u Kaliforniji, i da kompanija gubi 10.000 dolara na svakom 500e kojeg proda.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)