Datum:

13.06.2016. 10:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Izvršni direktor grupacije “Fijat-Krajsler automobili” Serđo Markione za novog direktora brendova “Alfa-Romeo” i “Maserati” postavio je Rida Biglanda, dosadašnjeg šefa SAD ogranka FKA.

Bigland je na ovoj poziciji zamenio Harolda Vestera, koji će zadržati ulogu glavnog direktora tehnologije FKA grupacije.

Ova rokada je posledica sprovođenja ambicioznog plana FKA grupacije u vezi sa ovim luksuznim brendovima. Da podsetimo, FKA je prvo iz svog sastava izdvojio “Ferari”, koji odskora deluje kao samostalna kompanija, a planovi u vezi sa “Alfom” i “Maseratijem” odnose se na promociju novih modela i povećanje prodaje na svim tržištima.

“Alfa” je pokrenula proizvodnju modela “đulija”, a u pripremi je i krosover. Cilj kompanije je da u 2018. godišnja proizvodnja “alfa romea” poraste na 400.000 automobila, što je pet puta više nego što ih je prodato prošle godine.

“Maserati” je nedavno predstavio i prvi krosover u istoriji brenda – “levante”, a najavljen je i novi sportski model “alfijeri”.

Posle uspešne 2014. godine, kada je zabeležio rast prodaje od čak 137 odsto, “Maserati” je u 2015. bio prinuđen da smanji proizvodnju zbog pada tražnje. Inače, ovaj proizvođač je ranije zacrtao da u 2018. godini proizvede i proda 75.000 automobila.

U saopštenju Serđa Markionea navodi se da će Bigland doprineti komercijalnoj ekspanziji pomenuta dva brenda u svetu, i istovremeno je ukazano na njegov uspeh u podizanju prodaje u SAD i Kanadi u proteklih sedam godina.

Posle preuzimanja kormila “Alfa Romea” i “Maseratija”, Rid Bigland će i dalje ostati šef “Fijatovog” ogranka za prodaju u SAD, kao i generalni direktor “FKA Kanada”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)