Datum:

09.12.2012. 20:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4032 pregleda

Italijanska investiciona kompanija “Investindustrial” otkupiće 37.5 odsto akcija Aston Martina od vlasnika – kuvajtske “Investment Dar” kompanije.

“Investindustrial” je uložio oko 240 miliona dolara u Aston Martin, objavila je ova kompanija u petak. Italijanski investitor takmičio se sa indijskim proizvođačem automobila Mahindra, koja je bila zainteresovana za kupovinu deonica ovog slavnog automobilskog proizvođača često povezivanog sa filmovima o Džejms Bondu.

Zvaničnici Aston Martina izjavili su da ova kompanija namerava da uloži 800 miliona dolara u razvoj novih proizvoda i tehnologije u narednih pet godina. Proizvodnja će ostati u globalnom sedištu ove luksuzne britanske marke – u Gejdonu u Engleskoj.

Kompanija “Investindustrial” nije nepoznata luksuznim automobilskim brendovima. 2006. godine kupila je proizvođača motocikala Ducatija i prodala ga Audiju početkom ove godine. Iako “Investindustrial” ima veze sa Mercedes-Benzovim AMG odeljenjem, nije planirana saradnja između ove dve kompanije. 

“Investindustrial” će imati ukupno četiri od devet mesta u bordu Aston Martina, a ostala pripadaju kuvajtskom “Investment Dar”-u, predsedniku Aston Martina Dejvidu Ričardsu i izvršnom direktoru Ulrihu Becu.

“Sa podrškom “Investment Dar”-a, napravili smo značajan progres u proteklih pet godina koji se nalazi u samoj osnovi uspeha jednog od svetskih lidera u oblasti proizvodnje luksuznih sportskih automobila,” rekao je Dejvid Ričards, prvi čovek ove kompanije. “Sa partnerstvom i kontinuiranom posvećenošću “Investment Dar”-a, radujemo se daljoj saradnji sa akcionarima u daljoj realizaciji naše vizije i uzbudljivih budućih planova,” dodao je Ričards.

Andrea C. Bonovi, jedan od top menadžera “Investindustrial”-a, ovim povodom rekao je: “Nadamo se uspešnom radu sa menadžmentom i “Investment Dar”-om na postizanju sličnih promena i podmlađivanju kakvo smo postigli sa Ducatijem, kroz proširivanje modelskog ranga i ojačavanje mreže predstavništava širom sveta.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)