Datum:

06.04.2018. 10:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Foksvagen je platio više od 7,4 miliona dolara da otkupi oko 350.000 dizel vozila u SAD, nakon skandala sa emisijom štetnih gasova.

Taj proizvođač automobila otkupljuje stotine svojih vozila u SAD mesecima i smešta ih je 37 lokacija širom SAD, piše Rojters.

Do sada se na tim “maksi-parkinzima” nalazi oko 300.000 vozila. Među njima su i jedan stadion u Detroitu van upotrebe, bivša fabrika u Minesoti i pustinja u Kaliforniji.

“Ova vozila se čuvaju u prelaznim bazama i rutinski održavaju kako bi se obezbedila njihova funkcionalnost i kvalitet i kako bi mogli da budu vraćeni na tržište ili izvezeni iz SAD kad budu odoberene promene načinjene u vezi sa emisijom”, navela je zvaničnica te kompanije Džanin Džinivan.

Oko pola miliona vozila te kompanije nije ispunjavalo zahteve o emisiji gasova, zbog čega je VW morao da otkupi ili popravi 85 odsto vozila do juna 2019. U suprotnom će biti suočen sa većim nadoknadama za emisiju.

Ta kompanija je u februaru navela da je popravila skoro 83 odsto vozila u pitanju i da će ona uskoro ispunjavati potrebne kriterijume.

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson, Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)