Datum:

27.03.2015. 19:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6472 pregleda

Rojters prenosi da je Mahindra veoma blizu preuzimanju dizajnerske kuće Pininfarina, koja se poslednjih godina suočava sa velikim teškoćama.

Mahindra & Mahindra iz Indije navodno pregovara sa Pininfarinom nekoliko nedelja unazad o potencijalnom preuzmanju, ali ljudi upućeni u ovu vest kažu da je sve još uvek neizvesno. Portparol Pininfarine rekao je da je ova kompanija u dobrim odnosima sa Mahindrom, ali nije želeo da otkriva nikakve detalje o mogućem preuzimanju, dok je predstavnik Mahindre izjavio da ne želi da komentariše medijske špekulacije.

Treba pomenuti da je Pininfarina ostvarila značajne gubitke u 10 od proteklih 11 godina, ali doba vest je da su njihove akcije nedavno skočile za 10 odsto, što je povećalo vrednost ove kompanije na 136 miliona evra.

Što se tiče Mahindre, oni su preuzeli SsangYong Motor 2011. godine, a u poslednjih godinu dana postignut je dogovor oko kupovine Peugeot Motorcycles-a. Krajem prošle godine, mogle su se čuti glasine u vezi sa kupovinom NEVS-a (National Electric Vehicle Sweden), kompanije koja je vlasnik SAAB-a. Ukoliko pregovori sa Pininfarinom budu finalizovani, za nekoliko godina mogli bismo videti SsangYoung SUV, dizajniran od strane čuvene italijanske dizajnerske kuće.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)