Datum:

15.11.2015. 20:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3661 pregleda

Pininfarina je najavila da će u narednih nekoliko nedelja biti finalizovan dogovor sa Mahindra & Mahindra kompanijom o preuzimanju. Ovaj dogovor do sada je imao brojne faze, uspone i padove tokom prethodnih nekoliko meseci, ali sada je preuzimanje skoro završeno, a italijanska dizajnerska kuća rekla je da je spremna da potpiše ugovore u narednih nekoliko nedelja.

Podsetimo se da je u martu akcioner Pincar najavio da je Mahindra & Mahindra zainteresovana za kupovinu dizajnerske kompanije koja je u finansijskim neprilikama. Dve strane postigle su dogovor nekoliko meseci kasnije, ali kreditori nisu bili zadovoljni sa uslovima ugovora, odnosno sa brisanjem polovine duga od 87 miliona evra.

No, čini se da je sada dogovor konačno postignut i da njegovu finalizaciju možemo očekivati u narednih nekoliko nedelja. Pininfarina je nagomilavala dugove tokom perioda od jedne decenije i to je rezultovalo dužničkom sumom od 52.7 miliona evra. Jedan od razloga zašto se desio takav finansijski debakl leži u činjenici da mnoštvo proizvođača automobila preferira da unajmi sopstvene dizajnere u odnosu na spoljašnje saradnike. Nadamo se da će bolja vremena za ovu kuću doći nakon preuzimanja od strane Mahindre.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)