Datum:

01.07.2012. 17:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5175 pregleda

Opština Odžaci je u sredu (27. juna 2012. godine) bez nadoknade dodelila građevinsko zemljište češkoj kompaniji “Magna Seating Chomutov” za izgradnju pogona za automobilsku industriju, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Dokument su potpisali predsednik opštine Odžaci, Predrag Cvetanović i direktor češke kompanije “Magna Seating Chomutov” Libor Chytri.

Reč je o kompaniji koja se nalazi u sastavu multinaconalne kompanije “Magna International”, globalnog lidera u automobilskoj industriji koja ima preko 104.000 zaposlenih u 269 proizvodnih pogona i 84 razvojnih, inženjerskih i prodajnih centara na pet kontinenata. U Odžacima će se proizvoditi presvlake i konstrukcija automobilskih sedišta.

Predsednik Pajtić istakao je da je investicija kompanije “Magna” izrazito značajna, pre svega zbog činjenice da u opštinu Odžaci decenijama nisu stizala ulaganja, ali i zbog činjenice da će na ovaj način u naredne tri godine u ovoj opštini biti na raspolaganju najmanje 450 radnih mesta.

Sa otvaranjem ove kompanije u naredne tri godine će se za 17% povećati broj zaposlenih, a već taj podatak govori koliko je važno da se ova investicija realizuje. Istovremeno dolazak tako velike i zahtevne kompanije upućuje signal i drugim kompanijama, a već ima novih najava, da treba da dođu na ovo područje i da ovde mogu da ostvare profit i uspešno posluju. Mi ćemo kao pokrajinska Vlada investirati u ovu zonu u Odžacima u skladu sa onim što je naš program i u drugim sredinama širom Vojvodine. Uložićemo u vodovodnu, kanalizacionu i električnu mrežu i stvoriti uslove da ovo bude samo jedna od prvih velikih investicija u Opštini Odžaci.

Nakon potpisivanja ugovora, predsednik Pajtić i potpisnici današnjeg dokumenta obišli su gradilište novog pogona u industrijskoj zoni Odžaci.

“Magna Seating Chomutov” osnovan je 1999. godine i bavi se projektoanjem, razvojem i proizvodnjom tehnološki naprednih automobilskih sistema, sklopova, delova i montažom automobila i lakih kamiona.

Izvor: eKapija

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)