Datum:

18.09.2013. 16:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 13890 pregleda

Kada je u pitanju visoka moda i luksuzna odeća, oznaka da je odevni predmet proizveden u Italiji garantuje dobru prodaju. U FIAT-u žele da isti recept primene i na svoja dva brenda u ekspanziji – Alfa Romeo i Maserati.
FIAT, u čijem vlasništvu su dve poznate italijanske automobilske marke, ima velike planove za Alfu i Maserati. Pored jačanja imidža, prioritet su novi modeli i rast prodaje.

Kada je u pitanju Afla Romeo, plan je da se do 2016. isporuke automobila povećaju tri puta u odnosu na 2012, kada je prodato oko 100.000 jednica. Maserati bi svoju godišnju prodaju trebalo da poveća na 50.000 do 2015, a dugoročno na čak 70.000 što je desetak puta više nego u 2012. godini. Postavlja se pitanje kako je moguće ostvartiti ovako ambiciozne planove?

Šef FIAT-a, Serđo Markione (Sergio Marchionne), veruje će oznaka “Made in Italy” pomoći da se privuku novi kupci.

“Uopšte ne sumnjam da je poreklo proizvoda izuzetno važno kada je reč o Maseratiju, a mislim da je od značaja i za Alfa Romeo”, rekao je Markione u razgovoru za Financial Times (FT).

“Dok sam ja na čelu FIAT-a, automobili ove dve marke proizvodiće se isključivo u Italiji, jer smatram da je to važno za njihov imidž. Možda neće uvek biti tako, ali tada ja neću biti izvršni direktor”, objašnjava Markione.

Markione je izjavu za FT dao u trenutku kada Alfa i Maserati na tržište lansiraju dva bitna nova modela – 4C i Ghibli. Planovi FIAT-a za povećanje prodaje uključuju i investiciju od milijardu evra u fabriku Mirafjori u Torinu kako bi u njoj mogli da se proizvode luksuzni automobili među kojima će biti i budući Maseratijev SUV model Levante, ali i novi Alfini modeli.

Rukovodstvo će zadržati i više od 5.000 radnika te fabrike koji su trenutno na neplaćenom odsustvu i koji će se vratiti kada u pogonu budu izvršene pripreme za novu proizvodnju.

“Za Maserati planiramo da u kratkom roku zaokružimo i učvrstimo gamu modela. Što se tiče limuzina, ne verujem da ćemo ići na modele manje od Ghiblija”, kaže Markione.

On dodaje da povećanje proizvodnje jeste primarni cilj, ali da Maserati mora da se zadrži u okvirima premijum segmenta i da ostane ekskluzivna marka, kao što je to bila i do sada.

Markione je potvrdio da bi pripreme za proizvodnju modela Levante trebalo da budu okončane u trećem tromesečju 2014, dok bi se automobil našao u prodaji u drugom kvartalu 2015. Osim ovog vozila, u fabrici Mirafjori proizvodiće se još jedan budući Maseratijev model, ali šef FIAT-a nije otkrio o kakvom automobilu je reč.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)