Datum:

25.11.2012. 11:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

2 komentara 4255 pregleda

Auto-put sa četiri trake izgrađen je oko jedne višestpratnice u Kini, nakon što su vlasnici jednog stana odbili da potpišu ugovor koji bi omogućio rušenje njihove zgrade!

Ko kaže da ne može da se živi nasred auto-puta? Stariji bračni par iz Venlinga, u kineskoj provinciji Žeđijang dokazao je upravo suprotno.

Njihova četvrtsrušena zgrada sa nekoliko stanova usamljeno stoji i odoleva asfaltnoj podlozi na kojoj će uskoro biti iscrtane četiri trake. Samo je pitanje – kako?

I koje li će vlasti postaviti saobraćajne znake na prilazu četvorospratnici? Da obaveste na vreme vozače da ne „blenu u šoku”, već uspore i bezbedno prođu okolo!

Luo Baodžena i njegovu suprugu to ne interesuje, jer im država nije obezbedila adekvatnu kompenzaciju i ne pada im na pamet da se isele.

Zapravo, sigurni su da ono što su im ponudili ne pokriva troškove gradnje na drugoj lokaciji.

Nekada bi ovaj sumanuti slučaj bio lako rešen – komunistička vlast je svojevremeno ukinula privatno vlasništvo u Narodnoj Republici Kini, što bi iseljavanje učinilo neverovatno jednostavnim.

Luo Baodžen sa papirima koji ga štite

Međutim, zakoni su se, u međuvremenu, promenili i rušenje nečijeg doma bez pisane saglasnosti je nelegalno.

To što su ostale njihove komšije potpisale ugovor i otišle ništa ne menja – drum koji spaja čitavu oblast sa železničkom stanicom u Venlingu imaće „obilaznicu”.

Malu, ali ponosnu!

Možda će moći da iznajmljuje garažu u prizemlju ili da otvori neki „Drajv in“

Izvor: RTS

2 komentara
  1. Dragan

    Na kraju je pristao da se iseli,isplatili su ga,a zatim srusili kucu…

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)