Datum:

17.10.2019. 15:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Novi britanski startap pod nazivom Lunaz odabrano je Silverstone kao bazu za svoj prvi projekat, a potom okupio izvanredan inženjerski tim koji je radio u Aston Martinu, Ferrariju, Jaguar, McLarenu, Volkswagenu i Formuli 1.

Tim vodi nekadašnji tehnički direktor Renault F1, Džon Hilton-Lunaz, a ideja je da se neki od britanskih klasika ožive, uz istovremeni električni pogon i nove tehnologije.

„Želeo sam da vozilo kao Jaguar iz 1953. bude moje svakodnevno prevozno sredstvo; Lunaz uzima istoriju koju svi volimo i daje joj svetlu budućnost. Naša ideja je da napravimo automobile koji su korisni, dinamični i spadaju u ultimativne klasike”, objašnjava suosnivač ove kompanije, Dejvid Lorenc.

Kroz proces restoracije, vozila dobijaju električni pogon, kao i unapređene kočnice, vešanje i upravljanje. Neke od originalnih komponenti se zadržavaju, čak i ako više nemaju funkciju.

Sva vozila imaju tempomat, kontrolu vuče i podržavaju DC brzo punjenje, kao i klimu, elektronsko grejanje i moderni zabavno-informacioni sistem sa satelitskom navigacijom i WiFi-jem.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)