Datum:

12.01.2018. 16:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Predstavljen na ovogodišnjem CES-u, sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, ovo je najnovije oružje zagovornika električnih pogona u automobilima.

Predstavlja ga malo poznati američki startup Byton, a radi se o konceptu luksuznog crossovera koji bi u konačnoj izvedbi na puteve trebalo da stigne već dogodine. I ne samo američku – istovremeno će biti ponuđen u Kini i Evropi.

Atraktivni crossover ne oskudeva ponudom prostora, a ono što ga čini posebnim je tehnologija koja stoji iza njega. Nudi električnu autonomiju od 400 km u osnovnoj izvedbi sa 71 kWh baterijama, a nakon 20 minuta punjenja baterije daju mogućnost autonomije od oko 240 km. Za 80-postotno punjenje baterija potrebno je pola sata.

Proizvođač navodi kako će svoj model u proizvodnoj verziji nuditi opremljen sistemom autonomne vožnje nivoa 3, a od 2020. godine i nivoom 4. Tesla je trenutno na nivou 2, tek da se zna. Moderno koncipiranim enterijerom dominira digitalna prednja armatura koju čini 49-inčni ekran, a na kojem se mogu ispisivati čak i otkucaji srca i pritisak svakog od putnika. Dodatni ekran postavljen je u središte upravljača, ali ta ideja neće biti korišćena u proizvodnji.

Sve rečeno neće svakom zvučati revolucionarno, ali stvari se menjaju kada spomenemo najavljenu početnu cenu od 45.000 USD, odnosno oko 37.500 evra. Uspe li, Byton najavljuje električnu limuzinu i MPV.

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)