Datum:

02.12.2017. 23:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Francuski automobilski gigant “Pežo” na tržištu Srbije je predstavio veliki SUV “Pežo 5008” koji ima sasvim dovoljno mesta za sedam putnika!

Elegantni, sportski terenac opremljen savremenim motorima pokazao je šta može i na prvoj, kratkoj test vožnji koju je kompanija “KDD auto” organizovala za specijalizovane novinare od Beograda do Palića (Vinarije “Zvonko Bogdan”).

Na prvi pogled jasno je da je “Pežo” ponovo pomerio granice kada je ova vrsta vozila u pitanju. Veliki terenac je skrojen tako da privlači kao magnetom poglede. Unutrašnjost je moderna, izuzetno bogata, a završna obrada retko viđena u ovoj klasi vozila! Na primer, ne možete da vidite nigde nijedan šraf, nijedan spoj. Čak je i antena ugrađena u zadnje staklo.

Materijali su vrhunski, od kože do hroma. Vozač ali i ostali putnici mogu da uživaju u izuzetno komfornim sedištima (a ima ih ukupno sedam), od kojih poslednja dva je moguće izvaditi (teška su po 11 kilograma), da bi se dobilo i dodatnih 26 litara prtljažnog prostora.

Kad smo već kod zapremine prtljažnika, treba istaći da je ona, bez obaranja obaranja drugog reda sedišta i vađenja trećeg (pri čemu je pod ravan), neverovatnih 1.060 litara (VDA norma)! Dodajte tome da je moguće oboriti suvozačevo sedište i dobijate utovarni prostor dužine 3,2 metra!

Ovo vozilo, koje uz pomoć “grip” sistema može bez po muke da savlada i ofroud zadatke, dugo je 4,64, široko 1,84 i visoko 1,64 metra, a snabdeveno je svim mogućim najsavremenijim elektronskim sistemima za asistenciju vozaču od upozorenja na vozila koja dolaze iz mrtvog ugla do pomoći pri parkiranju.

Svi motori, benzinski ili dizel, izuzetno su ekonomični i ispunjavaju eko normu “evro 6,1”.

Početna cena je oko 23.000 evra.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)