Datum:

13.12.2016. 13:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Lucid Motors je najavio da će Samsung SDI njihovo prvo proizvodno vozilo samostalno snabdevati litijum-jonskim baterijama.

U svojoj izjavi, ovaj proizvođač električnih automobila prošle nedelje je obelodanio da je razvio revolucionarnu, narednu generaciju cilindričnih ćelija sa Samsungom. One će tako biti u stanju da nadmaše aktuelne baterije po pitanju gustine energije, snage, veka trajanja i bezbednosti za upotrebu.

Albert Liu, Lucidov direktor sa baterijsku tehnologiju, kaže: “Veoma sam zadovoljan rezultatima saradnje sa Samsung SDI-jem u razvoju ćelija koje zadovoljavaju naše najstrože standarde. Samsung SDI je ukombinovao svoje in-house poznavanje tehnologije ćelija sa velikim brojem prikupljenih podataka i vrhunskih baterijskih modela koje je obezbedio Lucid, u svrhe razvoja ćelije koja će imati energetsku gustinu i otpornost ka oštećenjima povezanim za brzim punjenjem.”

Lucid je nedavno predstavio svoj prvi prototip na Salonu automobila u Los Anđelesu. Tada je otkriveno da je u pitanju automobil spoljašnjih dimenzija koje su značajno manje od Mercedes-Benzove S-Klase i BMW-ove Serije 7, ali sa dovoljno prostora u unutrašnjosti da bi mogao stati na crtu nemačkim rivalima. Plan je da se ovo vozilo proizvodi u fabrici u Arizoni, u koju je uloženo 700 miliona dolara.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)