Datum:

09.08.2016. 19:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ideja SUV-a iz Lotusa prisutna je već neko vreme, a sada ovaj proizvođač iz Norfolka kaže da se od nje nije odustalo.

Pre godinu dana, CEO ove kompanije Žan-Mark Gejs je rekao da Lotus razvija “revolucionarni” krosover sa petoro vrata, dok su Proton, Group Lotus i Goldstar Heavy Industrial nedavno potpisali ugovor za projekat vredan 1.5 milijardi dolara, kako bi se u Kini izgradila fabrika u kojoj će se najverovatnije proizvoditi budući SUV.

Lotus je potvrdio da je ovaj model nedostajući deo slagalice, ali nije dao nikakve konkretne informacije. Autocar prenosi reči Gejlsa koji je nedavno izrazio svoje interesovanje za tržište SUV-ova: “Trenutno radimo na konceptu, ali još uvek nismo doneli odluku.”

Na pitanje o tome da li razmatraju uvođenje hibridnog pogona, Gejls je rekao da takav sistem vozilu dodaje težinu, kompleksnost i zauzima prostor, što su elementi koji nisu u saglasnosti sa Lotusovom filozofijom.

EV bi, međutim, bio nešto što je Lotus spreman da razmotri, mada ne u bliskoj budućnosti. Drugim rečima, Lotus je spremniji da pravi električne u odnosu na hibridne automobile, ali to je za sada samo pretpostavka.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)