Datum:

08.10.2012. 16:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 9654 pregleda

Problemi u kojima se našao Lotus prete da odnesu još jednu žrtvu – novi Esprit koji je prvobitno planiran za 2013. godinu.

Kako prenosi Inside Line, kompanija DRB-Hicom, koja je kupila vlasnika Lotusa, malezijski Proton, preispituje sve Lotusove planove za nove modele.

Trenutno, tom odlukom najviše je pogođen novi Esprit koji je bio veoma blizu serijske proizvodnje, a čiji je razvoj za sada zaustavljen. U Lotusu su odbili da saopšte detalje u vezi sa ovom informacijim uz tvrdnju da su novi planovi te kompanije poverljivi, tako da nije poznato da li je predstavljanje Esprita samo odloženo ili će njegov dalji razvoj biti obustavljen.

Novi vlasnici preispituju planove razvoja i proizvodnje svih novih modela koje je doneo bivši šef Lotusa, Dany Bahar, a u međuvremenu su odustali i od pojavljivanja na auto-salonu u Parizu. Bahar je otpušten iz Lotusa u junu 2012. godine.

Kompanija je trenutno i u nezavidnoj finansijskoj situaciji. Prema poslednjim informacijama, dug Lotusa iznosi oko 246 miliona evra.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)